התאנה:
התאנה היא אחת השבעת המינים.
מהתאנה אפשר ליצור הרבה מאכלים ועוגות וגם פרי יבש.
התאנה גודלת על עץ והיא מתוקה מאוד ולכן אוכלים אותה בט"ו בשבט.
הנה כמה פסוקים מהתורה על התאנה:
"וישובו כל יהודים מכל המקומות אשר נדחו שם, ויבואו ארץ יהודה אל גדליהו המצפתה, ויאספו יין וקיץ הרבה מאד" (ירמיהו פרק מ).
"עבר קציר כלה קיץ ואנחנו לא נושענו" (ירמיהו פרק ח).
הנה מתכון להנת עוגת תאנים:
מצרכים:
10 תאנים בשלות 1/2
כוס סוכר חום
קרם פרש או מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
ו2X כפות שמנת חמוצה (עדיף 32% שומן, "שמנת של פעם")
מחבת טפלון עם שוליים
2 כפות דבש
2 כפות חמאה.
אופן ההכנה:
חותכים את התאנים למעין שושנה- חותכים עם סכין את הצ'ופצ'יק מלמעלה למטה, עד לחצי הגובה לארבעה רבעים. מכינים קרמל במחבת מהסוכר החום, עד שנמס, מכבים את האש ומוסיפים את החמאה עד שמתקבלת משחה אחידה (זהירות- משפריץ!).
מוסיפים את התאנים ומטלטלים אותן מעט עד שהן מקבלות את הברק של הקרמל ונהיות חמימות, אבל לא מבושלות! מניחים בצלחת ושופכים מעל את הדבש ומעל את הקרם פרש המוקצף או השמנת עם החמוצה המוקצפים. צריך להכין בסמוך לאכילה.
כדאי לכםזה יוצא ממש מתוק וטעים!
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
היי ציפוש !
השבמחקמה קורה ??
אוהבת אותך ,
עדנוש
היי ציפי זה מאוד יפה!!!!
השבמחקlove you soooooooooooo much!!!!
Tamar